‘El caso de los cerebros inservibles’, Ron Blake contra les cordes

Les descripcions estan escrites de manera amena i en la seua justa mesura
Portada del libro.
Portada

Sara Carlos / Villena 23.04.2023 | 10:02

Ismael Santiago ha publicat la segona part de la seua saga Inmemorian, El caso de los cerebros inservibles. Blake, l’estrambòtica personalitat del qual destaca per damunt de la resta de personatges, s’enfronta a unes investigacions que li fan dubtar a sí mateix de la seua capacitat com a detective.

Malgrat els avanços tecnològics que han tingut en els mètodes d’investigació, sembla que feta la llei, feta la trampa: uns assassinats desafien la llabor dels policies, impedint que puguen accedir als records de les víctimes.

Les seues sensates aportacions, la seua moderació, són el contrapunt a la seua ment accelerada.

Inmemorian, d‘Ismael Santiago

És impossible no agafar-li afecte a Ron Blake, igual que fa Marc, qui s’ha convertit en l’aprenent de Blake i ha perdut protagonisme en aquest segon volum, però continua sent una peça clau en ell.

L’evolució de Marc és sublim. El canvi que ha experimentat el personatge des del primer llibre fins al segon i la profunditat que ha experimentat provoca que el lector empatitze més amb ell. El personatge està avançant en el món real alhora  que ix un poc de la realitat tan virtualizada en la qual vivia abans.

Sap que la vida va carregada de improvistos que et lleven les coses amb la mateixa rapidesa amb la qual venen.

Inmemorian, d‘Ismael Santiago

L’estil d’Ismael Santiago és amé fins i tot en les descripcions, ja que en augmentar l’univers de la novel·la es requereixen amb freqüència per entendre com funcionen uns certs elements. Però aquestes es troben en la seua justa mesura i no interfereixen en el ritme de lectura.

També destaca com embasta dos casos en un mateix llibre, fent que el lector no perda el fil de la trama durant la novel·la. Hi ha una reminiscència a la famosa pel·lícula protagonitzada per Will Smith, Yo, robot, quan parla de les tres lleis de la robòtica.

El caso de los cerebros inservibles és una història que supera a l’anterior, ja que la seua complexitat enganxa al lector durant tota la novel·la i li manté en suspens, fent créixer la tensió gota a gota, acció a acció, fins al final.

One Comment on “‘El caso de los cerebros inservibles’, Ron Blake contra les cordes”

¿Qué opinas?