‘El dios elefante, Chaugnar Faugn’, una novel·la curta plena d’acció

L’autor utilitza un registre pròxim i a vegades col·loquial al llarg de l’obra, la qual cosa dona un punt més de versemblança als personatges
Portada del libro de J. Javier Arnau.

Portada del llibre de J. Javier Arnau. ADEM

Sara Carlos/ València 12.04.2024 | 12:45

Quan comences a llegir una novel·la i el pròleg s’inicia amb esta oració lapidària: «Desireé havia mort», s’obri tot un ventall de possibilitats de com continuarà la història, encara que segurament no encertes. Això succeix amb El dios elefante, Chaugnar Faugn, de J. Javier Arnau Moreno.

«El Pont de les Ànimes mai havia deixat que cap esperit se li escapara, i esta no anava a ser l’excepció…».

El dios elefante, Chaugnar Faugn, de J. Javier Arnau Moreno

Esta novel·la, que conta la història de la investigació que realitzen uns exmembres del Departament d’Amenaces Sobrenaturals sobre la desaparició d’unes relíquies sagrades i elements místics, compta amb un poc de fantasia, un altre poc de terror i un altre d’intriga, però l’acció és el seu element fonamental.

El dios elefante, Chaugnar Faugn està plagat d’escenes de lluites frenètiques. Batalla rere batalla es va gestant eixa guerra final apoteòsica. El que fa tan interessant a estos combats és observar com cada component del grup, que és diferent de la resta i té els seus propis poders, es desenvolupa en eixes situacions.

«Al mateix temps, Jorge Santos va eixir de l’oficina disparant les seues dues automàtiques a la multitud d’éssers inhumans que els feien front».

El dios elefante, Chaugnar Faugn, de J. Javier Arnau Moreno.

L’autor utilitza un registre pròxim i a vegades col·loquial al llarg de l’obra, la qual cosa dona un punt més de versemblança als personatges.

Així mateix, esta versemblança també s’estén a les localitzacions on es desenvolupa la trama, ja que les descriu amb detall i, si el lector coneix la Comunitat Valenciana, que és on té lloc la història, pot reconéixer el terme de Sagunt, El Puig de Santa María i el Cap i Casal. En esta línia, abunden les referències a la societat valenciana, ja que els elements que investiguen els protagonistes estan relacionats també amb ella, així com certes expressions que empra l’escriptor.

El dios elefante, Chaugnar Faugn relata una història on diversos éssers fantàstics han d’unir les seues forces per a recuperar els tresors perduts i detindre el mal que vol assolar el món.

  • Títol: El dios elefante, Chaugnar Faugn
  • Autor: J. Javier Arnau
  • Edició: Editorial Segurama
  • Data de publicació: gener de 2024
  • Número de pàgines: 140

¿Qué opinas?