‘Los Mil Ojos de la Noche’, un univers d’històries de fantasia

Cada illa i cada ‘Ilmar’ els retrata literàriament per a situar al lector abans de començar amb els cinc relats

Sara Carlos/ Castelló de la Plana 22.05.2024 | 10:30

Portada del libro.
Portada del llibre. Andrea Manfredini

Ura, el món creat pel déu Mirari; Fauren, Ródenas, Lur’rha, Avahira i Orolose són els principals continents que formen eixe món. Tot això és només un àpex del gran univers que ha creat l’escriptor Andrea Manfredini en la seua antologia Los Mil Ojos de la Noche, que és el primer llibre de Cuentos del Fénix.

«Mentre llegia, una idea va prendre en la ment del jove i, immediatament, va començar a ordir el complot que consumaria la seua anhelada venjança».

Los Mil Ojos de la Noche, d’Andrea Manfredini

Amb esta pinzellada sobre la creació de l’univers, en el qual es desenvolupen els relats, es resumix molt succintament la gran descripció detallada que l’autor elabora en la guia situada al principi del llibre. Cada illa i cada ‘Ilmar’ els retrata literàriament per a situar al lector abans de començar amb els cinc relats que formen Los Mil Ojos de la Noche.

Així mateix, l’escriptor descriu amb destresa les accions i els personatges al llarg de les històries, però també deixa espai al fet que el lector imagine i forme les seues pròpies hipòtesis. Això denota el treball que ha precedit a esta antologia, així com les figures retòriques que empra per a relatar les històries, on abunden les metàfores.

«Amb el temps, la jove havia aprés a no encapritxar-se amb cap de les criatures que arribaven a la torre».

Los Mil Ojos de la Noche, d’Andrea Manfredini

Esta obra, que conté alguna referència a les llegendes castellonenques, està formada pels relats: El alquimista, Torasea del Mar, Las mieles de la cólera, Los mil ojos de la noche i La voz de la tormenta, els diferents protagonistes dels quals, tant hòmens com dones, compten amb arcs de personatge molt marcats. No són ens estàtics, sinó que tenen somnis, objectius i també defectes, com ocorre amb les persones.

Los Mil Ojos de la Noche és una antologia de relats que s’emmarca en el gènere fantàstic, on destaca la lluita pel poder mostrat des de diferents perspectives, tantes com històries conté l’obra.

  • Títol: Los Mil Ojos de la Noche
  • Autor: Andrea Manfredini
  • Edició: Fénix Books
  • Data de publicació: novembre 2023
  • Número de pàgines: 288

¿Qué opinas?