Imatge corporativa

El logo

Logo de El lápiz mediterráneo, que consiste en el mapa de la Comunitat Valenciana de color verde y un lápiz azul con una raya blanca que atraviesa el mapa por debajo.

El logo de El lápiz mediterráneo està format pel territori que conforma la Comunitat Valenciana en color verd, com a reminiscència a la vegetació que s’expandix per ella i, a la vegada, per les arrels de la cultura valenciana. Així mateix, el mapa està sobreposat sobre un llapis blau, com el mar Mediterrani, amb una línia blanca al mig, que simbolitza el full en blanc en què els autors de la Comunitat Valenciana plasmaran les seues obres.

Temàtica

El lápiz mediterráneo és un cibermedio de Literatura que se centra en autors de la Comunitat Valenciana. El motiu pel qual hem triat aquesta temàtica és haver observat durant diversos anys la necessitat de les persones que busquen nous autors que llegir a les xarxes socials. Açò, junt amb la falta de mitjans que se centren únicament en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, és el que ens ha impulsat a decantar-nos per esta zona de mercat que està encara per cobrir

El contingut

Portada: en esta secció, que al seu torn és la pàgina d’inici del mitjà, poden trobar-se les publicacions més destacades de tot mintà a la part superior, així com aquelles que més ressalten de cada secció conforme l’usuari descendix per la pàgina. Tota la informació està distribuïda de manera dinàmica i, seguint el principi d’usabilitat del disseny web, intuïtiva per a facilitar al lector l’accés a la informació que més li interessa en cada moment.

Marcapàgines: en esta secció es troben les notícies i la raó de la seua denominació se deu al fet que aquest objecte, també anomenat punt de lectura, indica on s’ha quedat actualment el lector en la història que està llegint. D’aquesta manera, el marcapàgines i la notícia compartixen el principi d’actualitat.

Trama: este apartat conté els reportatges, ja que la trama és l’element més extens del llibre, igual que succeïx amb aquest gènere periodístic, el qual unix diverses característiques dels altres.

Epíleg: en esta secció estan ubicades les crítiques literàries. En una novel·la, l’epíleg és la part final de la mateixa, on es relata un esdeveniment relacionat amb el tema principal. Per això, l’epíleg se situa al final del llibre i la crítica literària s’escriu després d’haver acabat de llegir tota l’obra.

Personatges: les entrevistes estan dedicades a aquelles persones que formen la història, igual que els personatges d’un llibre. Per això, en aquest apartat es poden llegir les peces elaborades seguint aquest gènere periodístic.

Podcast: les peces radiofòniques componen la secció Podcast, ja que esta denominació és molt intuïtiva i els usuaris saben que en el seu interior podran trobar els reportatges radiofònics.

Enquadernació: esta secció conté les galeries fotogràfiques, perquè quan s’enquaderna un llibre significa que ja està acabat. Ja té la seua portada, les seues imatges i ilustraciones…

Multimèdia: els reportatges televisius s’unixen en este apartat perquè són les peces més visuals del cibermitjà.

Sobre el mitjà: en aquest desplegable, l’usuari pot trobar tota la informació relacionada amb la part empresarial i legal de l’empresa.

Imatge corporativa: en aquest apartat s’incluix l’explicació del logo, la temàtica, els objectius i el públic al que està dirigit El lápiz mediterráneo.

Contacte: en esta sección el usuario puede comunicarse con los creadores de El lápiz mediterráneo a través de un formulario donde tiene que incluir su nombre, su correo electrónico y su mensaje o copiar el correo electrónico corporativo contacto@ellapizmediterraneo.com para enviar un mensaje electrónico mediante el servicio de mensajería que elija.

Política de privacitat: quan el lector accedix a la pàgina web d’El llapis mediterrani, apareix un bàner amb l’avís de les cookies, el qual està enllaçat a esta secció. A més, també pot accedir a través del desplegable Sobre el mig. En este apartat s’especifiquen totes les qüestions legals i de protecció de dades que posa en marxa El llapis mediterrani per a salvaguardar la privacitat dels seus usuaris.”

Club d’Escriptura: és un fòrum literari on els usuaris poden aportar les seues creacions i donar-se a conéixer com a autors. En cada sessió es tracta un tipus de text. Per exemple, en la primera, els usuaris havien d’escriure un microrrelato.

Objetius

Los objectius de El lápiz mediterráneo són:

  • Explotar un zona del mercat en la que ningú s’ha centrat: els autors valencians que han donat els seus primers passos en el món literari.
  • Donar a conéixer i impulsar als escriptors de la zona.
  • Conseguir que el cibermitjà se convertisca en un mitjà de vida basant-lo en un model de negoci de publicidad y suscripció.
  • Promoure la participació i la socialització de persones interessades en la lectura.
  • Desenvolupar l’hàbit de la lectura entre la població.

Públic al que està dirigit

El cibermitjà està dirigit a un públic al que li agrada llegir, que vol conéixer nous escriptors de la zona i aposte per descobrir diferents punts de ista de tot allò que envolta els autors.

Sobre l’editora

El meu nom és Sara Carlos Montañana. Vaig nàixer a Sagunt (Valencia) y vaig estudiar Periodisme. Aquest mitjà de comunicació va nàixer de la meua passió per la literatura.

El lápiz mediterráneo està editat en Sagunt, Valencia per Sara Carlos Montañana