A pocos metros de la verdad, un punt de no-retorn

La novel·la té lloc a la costa cantàbrica i en alguns altres punts d’Espanya

Sara Carlos / Vila-Real 14.08.2021 | 11:15

  • Títol: A pocos metros de la verdad
  • Autora: Javier García Martínez
  • Edició: Tinturas
  • Data de publicació: septiembre 2020
  • Número de pàgines: 213
Portada del llibre A pocos metros de la verdad de Javier García Martínez.
Portada del llibre de Javier García Martínez. Sara Carlos

Les desgràcies solen tindre aquest sabor agredolç, perquè els obstacles normalment uneixen a les persones, encara que a d’altres, les allunya més encara. Aquest és un dels rerefons que té A pocos metros de la verdad, de Javier García Martínez.

La construcció dels personatges és elaborada i l’autor dedica la primera part del llibre a explicar la seua història. D’aquesta manera, el lector coneix els seus orígens, les seues motivacions i les pors que constitueixen a cada un d’ells alhora que progressivament va introduint-se en la història. Una vegada finalitzada aquest primer contacte, la trama agafa velocitat i els successos s’esdevenen a un ritme més accelerat.

«Això és el que tenen els grans i bons amants, que quan un dona molt de bona fe, però només rep odi, alberga en el seu interior tota la desgràcia del passat, del present i sense esperances d’un futur»

A pocos metros de la verdad de Javier García Martínez

Es tracta d’una història coral, encara que Marta s’erigeix com el motor de la trama, ja que són els seus actes i les seues decisions les que influeixen significativament en el desenvolupament de la mateixa.

La novel·la, que pertany al gènere negre, se situa a la costa cantàbrica, encara que es desenvolupa també breument en altres localitzacions espanyoles. García aconsegueix transformar un municipi aparentment tranquil, com és Sant Vicente de la Barquera, en un lloc on l’amor, les drogues i els imprevistos estan presents.

«Ella va fer el mateix, ho va envoltar amb els seus braços com qui s’agafa a un pilar per salvar-se d’una riuada»

A pocos metros de la verdad de Javier García Martínez

A pocos metros de la verdad de Javier García Martínez és una novel·la amena, l’argument atrapa al lector, deixant-li pistes al llarg de la narració, però sense revelar totes les claus fins al final de la història.


2 Comments on “A pocos metros de la verdad, un punt de no-retorn”

¿Qué opinas?