Tres castellonencs presenten la seua nova antologia de relats de gènere negre

Les presentacions seran aquest dissabte a Vila-Real i Onda

Sara Carlos / Onda 3.11.2022 | 11:20

Portada del llibre.
Portada del llibre. Javier García

La presentació de 9 corazones oxidados dels escriptors Javier García, Luis Aleixandre i Israel Quevedo Puchal, una antologia que uneix nou relats negres, arriba aquest dissabte a Vila-Real a les 12:00 a La Casa dels Mudina, i a Onda tindrà lloc a Druida Bar & Drinks a les 18:00.

La sinopsi de l’obra explica: “Et parlaran de cors rovellats per l’egoisme, la traïció o la venjança, dels seus límits i de com ens converteixen en allò que som. Tot i això, també ens advertiran del que podem arribar a ser”. Així, els relats “aprofundeixen en els conflictes interns i socials derivats per la maldat de l’ésser humà”, explica un dels seus autors, Javier García.

García va nàixer a Castelló el 1981 i actualment està establert a Vila-Real. Ha escrit, com en aquesta ocasió, relats, encara que també compta amb obres de poesia i novel·les, com A pocos metros de la verdad o Siroco. A més, dirigeix ​​el Club d’Escriptura Creativa de La Virgulilla mensualment a Castelló.

Luis Aleixandre és oriünd de Vila-Real i al llarg de la seua carrera literària ha sigut autor de novel·les i relats, però també ha exercit de jurat a diversos concursos d’aquest àmbit. Va ser finalista al Premi Planeta el 2019 i és membre de l’Associació d’Escriptors de la Província de Castelló (AEPCS), de la qual Javier García va ser un dels fundadors, i de l’associació literària Tirant lo Groc de Vila-real.

El castellonenc Israel Quevedo Puchal té obres tant d’índole científica com literària, on, a més de les seues dues novel·les (Saber que vas a morir, 2017; Mal de Cuervos, 2019) és autor de relats en diverses antologies. Quevedo és el “guardià de l’estil i l’ortografia” de la revista Bungaku i està treballant en una tercera novel·la que comptarà amb el protagonista de la primera, el detectiu Ernesto Falomir.

¿Qué opinas?