Si te gusta comer, aprende a adelgazar, un mètode per reeducar els hàbits alimentaris

Sara Carlos/ València 04.07.2020 | 11.30

  • Títol: Si te gusta comer, aprende a adelgazar: olvídate del sobrepeso
  • Autor: Nicolás Romero
  • Edició: RTVE
  • Data de publicació: gener 2019
  • Número de pàginas: 265
Portada del libro Si te gusta comer, aprende a adelgazar.
Portada del libro de Nicolás Romero. Sara Carlos

Arriba l’estiu i després del llarg període de confinament molts poden haver descuidat els seus hàbits alimentaris i es poden veure temptats d’optar per una de les famoses «dietes miracle» per tornar a la seua línia en poc temps, però Si te gusta comer, aprende a adelgazar: olvídate del sobrepeso de l’expert en nutrició i alimentació Nicolás Romero explica que aquestes dietes no són saludables.

«No sé si a tu et passa», és la primera frase d’aquest didàctic llibre amb la qual el lector empatitza des d’un principi amb la comuna situació que l’autor relata a continuació.

«Ens sorprendria comprovar quantes persones creuen encara -erròniament- que una dieta saludable ha de ser correctiva, monòtona i insípida»

Nicolás Romero, Si te gusta comer, aprende a adelgazar

Té una estructura tripartida organitzada en Saber alimentar-se, Dietes enganyoses, dietes arriscades i El mètode de la intel·ligència corporal.

Els ingredients més destacables que Romero reuneix en el seu llibre són com afrontar situacions on l’individu té dificultats per mantindre els seus hàbits alimentaris, com ara una quedada amb amics; les quantitats idònies de certs ingredients que contenen els aliments; l’aclariment de mites arrelats en la societat sobre l’alimentació; la indicació dels elements nocius de les dietes més populars, i la proposta d’una guia per elaborar un pla d’alimentació.

«Per a tornar a aprendre cal ser pacients»

Nicolás Romero, Si te gusta comer, aprende a adelgazar

Així mateix, el seu estil honest i documentat, on es manifesta la seua també formació com a professional de la informació, dota al text d’una lectura amena, que cala en el lector i el convida a reflexionar sobre la seua pròpia relació amb l’alimentació.

Si te gusta comer, aprende a adelgazar: Olvídate del sobrepeso és un llibre que posa de manifest la necessitat de tindre una alimentació saludable, que és un objectiu a llarg termini i, com assenyala l’autor, les primeres vegades el subjecte fallarà, com és natural, fins que interioritze aquests comportaments.


¿Qué opinas?