Relatos húmedos, l’erotisme més allà del sexe

Cada text explora com es desenvolupa la temàtica del llibre amb la vida quotidiana

Sara Carlos/Castelló 2.05.2020 | 13:20

  • Títol: Relatos húmedos
  • Autor: Emilio Sáez Soro
  • Editorial: Autopublicació
  • Data d’edició: 22 de febrer de 2020
  • Número de pàgines: 73
Portada del libro Relatos húmedos
Portada de Relatos húmedos

El plaer es manifesta mitjançant actes eròtics en els diferents aspectes de la vida quotidiana. Així ho expressa Emilio Sáez Soro al seu llibre Relatos húmedos, un conjunt de 31 textos breus que exploren els límits del sexe en tots els seus àmbits. No sols se centren en la satisfacció de l’acte, sinó en aquells plaers que s’amaguen en la música, el menjar i l’esport, entre d’altres.

«El sudor resbalaba en un lecho transformado en una piscina infinita».

A cocción lenta. Hefesto y Afrodita de Relatos húmedos. Emilio Sáez Soro.

L’autor té un estil literari ric en lèxic i en estructures gramaticals diverses, que aporten ritme a la lectura. Fa ús de recursos literaris, com en el relat La asimetría del deseo. Teodoro y Dorotea, l’estructura del qual es basa completament en el diàleg de dos amants, així com la utilització de diferents narradors als textos, que van des del monòleg interior fins al narrador omniscient. Sáez juga hàbilment amb els adjectius per a matisar les sensacions i les accions dels personatges, cosa que contribueix a una major versemblança en les històries.

«El color de mis olores invadía el tono de todas las ensoñaciones, de las posibles y de las anheladas».

Contra el aburrimiento. Rosa de Relatos húmedos. Emilio Sáez Soro.

Cada text compta amb una autonomia pròpia, on els seus personatges són únics i l’espai on es desenvolupa l’acció és diferent de la resta. L’autor no es limita a indagar en la superfície d’un aspecte quotidià, sinó que aprofundix en diversos àmbits del mateix, dotant als relats punts de vista diferents, com és l’exemple de la influència de la tecnologia en el sexe.

Seguint en aquesta línia, la diversitat és un element clau en el conjunt del llibre, ja que inclou personatges de qualsevol tipus, tant d’edat, de sexe, d’orientació sexual, d’ètnia… Açò dota de major amplitud a la reflexió de cada un dels textos.

D’aquesta manera, l’autor ha aconseguit un compendi de relats on el lector pot gaudir d’una perspectiva diferent del sexe que fuig de la imatge que usualment es troba en l’imaginari col·lectiu.


One Comment on “Relatos húmedos, l’erotisme més allà del sexe”

¿Qué opinas?