Las alas quebradas de un ángel, quan estimar és una lluita

El protagonista no es sent lliure amb les decisions que prenen els seus pares

Sara Carlos / Sumacàrcer 14.02.2023 | 17:35

Portada.
Portada de l’obra de Sara Alonso. Sara Carlos

Els pares volen el millor per als seus fills, o aquesta hauria de ser la premissa a seguir: criar uns fills feliços i donar-los el millor futur possible. No obstant això, la teoria és molt utòpica, ja que a la pràctica influeixen molts factors diversos. En el cas de Nico, el protagonista de Las alas quebradas de un ángel, és la mentalitat tan diferent de dues generacions.

Sara Alonso Barber ha traçat una història de lluita per amor. Un amor que, encara que parega dirigit a la resta, és sobretot a un mateix: a ser plenament lliure d’escollir a qui s’estima.

—D’acord, a veure qui envia més zumbits —respongué Nico.

Las alas quebradas de un ángel, de Sara Alonso Barber

L’escriptora relata com un adolescent de principis del segle XXI s’enamora d’un altre xic de la seua classe, però els seus pares estan en desacord amb la seua orientació sexual. Ells pensen que és el millor per al seu fill, per les convencions que tenen establertes, però Nico no se sent lliure amb les decisions que prenen els seus progenitors sobre ell.

Escoltava molt atent les històries d’aquells xics, cadascuna d’elles era més terrible.

Las alas quebradas de un ángel, de Sara Alonso Barber

Alonso no s’atura a donar gaires detalls, com veiem a les escarides descripcions dels personatges i els espais, sinó que ens mostra les accions i aquesta lluita que no només té lloc en el present que viu Nico, sinó que es prolonga més enllà de superar el primer obstacle. També observem una certa reminiscència a La naranja mecànica en una part del llibre.

Las alas quebradas de un ángel plasma una realitat angoixant on s’uneix el dolor pel rebuig d’uns pares i una societat combinada amb brots d’esperança i l’ímpetu de defensar els drets de les persones.

One Comment on “Las alas quebradas de un ángel, quan estimar és una lluita”

¿Qué opinas?