Inmemorian, una mirada al futur sense oblidar el passat

Els personatges són tan diferents entre sí que generen una sinergia en la novel·la

Sara Carlos/ Villena 06.09.2020 | 8:30

  • Títol: Inmemorian
  • Autor: Ismael Santiago Rubio
  • Edició: Autopublicació (recentment reeditat amb el segell Amazon Publishing)
  • Data de publicació: juliol 2019
  • Número de pàgines: 388
Portada de Inmemorian, novela de Ismael Santiago Rubio.
Portada de la novela d’Ismael Santiago Rubio

La vida és breu comparada amb tota l’eternitat que s’espera després d’ella, però la tecnologia avança a passos gegants buscant allargar aquesta presència terrenal com succeeix en el llibre Inmemorian de l’escriptor alacantí Ismael Santiago Rubio.

Aquesta novel·la de tall futurista ofereix la visió d’un univers literari on la consciència dels humans pot conservar-se en dispositius tecnològics perquè els éssers estimats continuen tenint de la companyia d’aquells que s’han anat.

«L’avanç generacional, l’evolució de la societat de l’últim segle i una nova visió sobre la mort han canviat moltes coses»

Inmemorian d’Ismael Santiago Rubio

Els seus protagonistes són molt remarcables, perquè Santiago ha aconseguit que les personalitats tan dispars dels personatges principals enfrasquen al lector en els esdeveniments que està relatant.

Paral·lelament a la trama que protagonitza Marc al costat del seu espontani aliat, es tracten nombrosos temes relacionats amb els nous avanços que poden provocar un extens debat moral, tal i com l’autor expressa clarament en la nota que inclou en el seu llibre, perquè la tecnologia està tan present en el univers de la novel·la que s’observa també l’evolució de les convencions socials.

La història comença amb un ritme lleuger i constant. Santiago no s’entreté aparentment en els detalls, simplement ofereix pinzellades d’informació sobre aspectes que més tard seran claus per a la trama.

«El problema de tot és que ha passat molt de temps des de l’assassinat»

Inmemorian de Ismael Santiago Rubio

No obstant això, a mesura que avança la història, les accions es ralentitza fins a arribar a un punt d’inflexió, en què la trama agafa impuls per emprendre a ritme frenètic la recta final d’Inmemorian, una novel·la que aconsegueix dotar de versemblança un món que està disposat a evolucionar tenint molt presents a les persones que ja no hi són.


¿Qué opinas?