Femme fatale, una finestra a la fortalesa de les dones

Alba Sáez descriu una protagonista valenta que pren consciència del valor que té

Sara Carlos/València 01.08.2020 | 18:30

  • Títol: Femme Fatale
  • Autora: Alba Sáez
  • Edició: Autopublicació
  • Data de publicació: abril 2018
  • Nombre de páginas: 154 pàginas
Portada del libro Femme Fatale
Portada del llibre d’Alba Sáez. Sara Carlos

Alba Sáez parla clar i Femme fatale és la prova. Una declaració explícita d’intencions en forma d’introducció, on fa un recorregut per tot el que és ella mateixa, i que serveix d’avís per al lector sobre allò que va trobar entre la prosa poética del seu primer llibre.

El poemari, que Sáez va publicar al 2018, està dividit en les quatre estacions de l’any i tracta del creixement personal de la protagonista després de rebre un colp de realitat.

La dona que descriu Sáez es somiadora, però això no la fa dèbil, sinó més bé al contrari, perquè és forta, valenta i no dubta en denunciar les injustícies que veu a diari.

«Qué ironía que falten payasos en los hospitales y sin embargo sobren en el gobierno»

Alba Sáez, Carta a los reyes Magos de Femme Fatale.

L’autora es bolca amb sinceritat sobre les pàgines, escrivint des del futbol, passant per la societat, l’amor d’una parella i el que comparteix amb els seus amics.

L’últim poema deixa entreveure que el llibre és una carta de comiat, no cap a les persones que li van fer mal, sinó cap a una etapa de la seua vida, que li ha servit per madurar i, sobretot, aprendre.

«La vida…

la vida es bella.

Simplemente hay que verle el lado bueno de las cosas»

Alba Sáez, La vita è bella de Femme Fatale.

Femme fatale és un llibre per a prendre consciència del valor que té un mateix, d’agrair a les persones que fan el món un poc més habitable i de senyalar allò que ha de millorar.


¿Qué opinas?