«40 vueltas al sol», el amor más enllà de l‘adolescència

L’antologia explora diversitat de personatges, ambients i èpoques

Sara Carlos/ València 21.05.2022 | 11:30

  • Títol: 40 vueltas al Sol: relatos y mucho amor
  • Autores: Olivia Ness et al
  • Edició: Autopublicació
  • Data de publicació: abril 2022
  • Número de pàgines: 155

Portada de la antología.
Portada de la antología. Sara Carlos

L’amor no té edat. Es pot viure intensament als 15, però també als 40, i sinó que els pregunten a les catorze autores que han relatat aquestes fantàstiques històries els protagonistes de les quals ja han aconseguit les quatre dècades en 40 vueltas al sol: relatos y mucho amor.

Aquests textos se centren en temes com ara revifar aquest sentiment en la parella que de vegades queda en un segon pla (per no dir pràcticament oblidat) per les tasques quotidianes, fins a tornar a trobar un amor de l’adolescència o viure experiències noves.

Et duré de la mà fins al restaurant on ens vam citar per priemra vegada i, amb la mirada en els teus ulls, et diré una vegada més que et vull.

40 vueltas al sol: relatos y mucho amor. Calista Sweet

L’antologia explora l’amor romàntic des de diferents punts de vista, ja que va més enllà de la perspectiva de la dona heterosexual on se sol encasellar equivocadament aquest gènere de novel·les, perquè també conté històries amb un narrador heterodiegètic masculí i del col·lectiu LGTB. El mateix passa amb l’espai on es desenvolupen la història, perquè succeeixen tant al nostre país com a la Gran Bretanya i el Japó, per exemple.

Algunes de les trames del llibre estan ambientades en èpoques passades, on hi havia tot un protocol per al festeig, la societat estava pendent del “Què diran?” i no haver trobat parella abans de certa edat estava mal vist. D’aquesta manera, cada escriptora ha aprofundit en un aspecte diferent on s’ha mostrat una aproximació de com es podia experimentar aquest sentiment en aquests temps.

Com van a contar sols els somnis que es van forjar als vint anys, si a eixa edat acabavem de començar a viure?

40 vueltas al sol: relatos y mucho amor. María Varea

Si bé és cert que l’amor és diferent segons la persona i les circumstàncies que l’envolten, sempre sol ser ben rebut. De fet, malgrat la diversitat d’històries que s’uneixen en aquest compendi de relats, totes tenen una cosa en comú: la il·lusió desbordada que senten quan es tornen a enamorar.

Així és com 40 vueltas al sol: relatos y mucho amor ofereix històries que van més enllà dels clixés establerts a la societat tant de les persones majors de quaranta en relació amb l’amor com del gènere romàntic.

One Comment on “«40 vueltas al sol», el amor más enllà de l‘adolescència”

¿Qué opinas?