El Puig mostrarà el llibre més xicotet i la revista més gran del món en el III Dia de la Impremta

La revista és un exemplar reconegut pel Guinness World Record, amb una superfície de 8,45 metres quadrats

El Puig de Santa Maria celebra hui, 28 d’octubre, el III Dia de la Impremta, en el qual podran veure’s junts per primera vegada el llibre més xicotet i la revista més gran del món en Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques.

L’esdeveniment, organitzat pel Senat del Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques, l’Ajuntament del Puig amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura i Esports de la Generalitat valenciana, promet una immersió en la història i l’evolució de la impressió.

Aquesta cita cultural oferirà als assistents una oportunitat excepcional per a explorar la història i l’evolució de la impressió.

El llibre més xicotet del món conté el Pare El nostre en set idiomes diferents i és un exemplar de tan sols 5 mil·límetres. Aquest llibre està enquadernat en pell negra amb una creu daurada en la portada i es presenta en una caixa xicoteta amb una lupa.

En contraposició, els visitants podran meravellar-se davant la revista més gran del món, un exemplar reconegut pel Guinness World Record, amb una superfície de 8,45 metres quadrats. Esta revista, editada per PressGraph MediaGroup, va ser donada al Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques l’any 2020.

La inauguració del III Dia de la Impremta té lloc a les 11 hores, amb la presència de Vicent Porta Carreres, alcalde del Puig de Santa María, Sergio Arlandis López, director general de Cultura i Aránzazu Guerola Inza, presidenta de l’associació Senat del Museu de la Impremta. A continuació, es durà a terme el lliurament dels premis del segon concurs escolar de dibuix “Senat del Museu de la Impremta”, en el qual han participat alumnes de diversos centres educatius del municipi.

Les obres presentades s’exposaran durant la celebració del Festival Gutenberg. Els assistents podran gaudir d’un recorregut pel museu, on podran conéixer diferents aspectes de la història i l’evolució de la impremta i les arts gràfiques.

Entre altres, podran veure la posada en funcionament de la màquina Heidelberg, que enguany compleix 100 anys. També hi haurà una vitrina amb exemplars d’impressors valencians dels segles XVIII i XIX, cedits per l’Ateneu Mercantil de València, i un expositor amb fullets de la Biblioteca Històrica de la Universitat de Valéncia, on es conserva l’únic exemplar conegut dels Trobes, el primer llibre imprés de caràcter literari de tota la península.

A més, des de les 11 fins a les 13 hores, s’imprimirà en la premsa de Gutenberg un gravat seriat de l’artista local Carmen García, al·lusiu a “El Puig, Ciutat Lectora”, que s’obsequiarà a totes les persones assistents. L’Ajuntament del Puig, l’associació Senat del Museu de la Impremta i la Conselleria de Cultura i Esports conviden a tots els ciutadans i ciutadanes a participar en aquesta jornada cultural i artística, que pretén reivindicar el valor i la importància de la impremta com a mitjà de comunicació i expressió.

¿Qué opinas?