Els establiments ja poden inscriure’s en Sentim els llibreries per a participar en la seua cinquena edició

La iniciativa va aconseguir en la seua anterior edició una participació de 85 establiments i més de 4 000 persones
Cartel de Sentim les llibreries.
Cartell de Sentim les llibreries dissenyat per África Pitarch. Sentim les llibreries

Sara Carlos/ València 25.01.2024 | 15:50

Sentim els llibreries obri el termini d’inscripció per als establiments, que podran enviar la seua sol·licitud fins al 9 de febrer per a participar en la cinquena edició d’esta iniciativa literària. Els lectors i lectores que vulguen participar, podran enviar el formulari del 19 de febrer al 4 de març.

Este projecte, que enguany compta amb la il·lustradora África Pitarch, consistix en regalar un llibre a un amic invisible comprant-lo en una llibreria de proximitat i, al mateix temps, rebre un exemplar d’una persona desconeguda. Per a això, la persona que compre el llibre haurà de triar-ne un tenint en compte el gust d’ambdós, que s’indicaran en la inscripció.

Sentim els llibreries, que va aconseguir en la seua anterior edició una participació de 85 establiments i més de 4 000 persones, va començar en la pandèmia de la Covid-19. L’organització descriu esta iniciativa com «un gran amic invisible que va nàixer per a fer costat a les llibreries valencianes i que ha anat evolucionant i les ha continuades secundant, alhora que ens ensenya una manera diferent de descobrir noves lectures».

Així mateix, afirmen que participant en Sentim els llibreries es promou la lectura i el comerç local, ja que les llibreries dels barris ara que «es veuen tan amenaçades per les grans plataformes de venda». A més, esta iniciativa també promou la relació entre llibreters i lectors.

La primera edició de Sentim els llibreries, que va comptar amb 2 000 participants, la va impulsar la gestora cultural i escriptora María Bastarós i l’equip de voluntàries que la va gestionar estigué format per Bastarós, Luci Romero (llibretera de Bartleby), la poeta Paola Muñoz i la il·lustradora Sara Luz. A partir de la següent edició, en 2021, es va sumar a l’equip la gestora cultural Xus Bernabeu i la Fundació Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) va donar suport a la continuació de Sentim els llibreries i va ampliar la iniciativa a tot el territori valencià.

En les següents edicions l’equip ha integrat més membres: Alejandro Fernández com a programador; Irene Herreras, en l’àmbit de la comunicació, i Laura Cuello, que s’encarrega d’animar les il·lustracions.

¿Qué opinas?