El Govern reduïx l’IVA dels llibres electrònics i la premsa digital del 21 % al 4 %

Aquesta era una de les demandes més solicitades pel sector del llibre durant anys

Sara Carlos/València 22.04.2020 | 12:43

Dona llegint un llibre electrònic.
El llibre electrònic tindrà un 4 % d’IVA a partir d’avui. Canva

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest dimecres la baixada de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) dels llibres electrònics i la premsa digital, que passaran del tipus general del 21 % al tipus superreduït del 4 %, de manera que s’iguala a l’impost del format en paper.

Aquest canvi ha estat propiciat per l’increment de la demanda de productes culturals i d’informació dels ciutadans durant el confinament, segons el document publicat al BOE.

De manera que s’ha pres aquesta mesura «per a facilitar l’accés als llibres, periòdics i revistes digitals», al mateix temps que «s’elimina la discriminació existent en matèria de tipus impositius entre el llibre físic i el llibre electrònic», es manifesta al BOE.

Aquesta acció, que era una de les demandes més recurrents del sector del llibre per a poder competir en igualtat de condicions amb els seus productes, es va aprovar en el Consell d’Assumptes Econòmics i Financers de la Unió Europea (Ecofin) en 2018.

La vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, va anunciar aquesta mesura el dia anterior i va manifestar que esta s’emmarca en el Reial Decret Llei.

Així mateix, la setmana passada la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ja va anticipar la possibilitat d’implantar-la, ja que era una acció prevista en l’acord programàtic del Govern.


¿Qué opinas?