L’escriptora Eva Vida publica ‘El yugo de cristal’, una novel·la de ciència-ficció i fantasia

L’obra conjuga les preocupacions actuals de diverses generacions

Portada del llibre d’Eva Vida. ADEM

Sara Carlos/ Port de Sagunt 16.04.2024 | 16:10

L’escriptora oriünda d’Oliva i establida en el Port de Sagunt, Eva Vida, ha llançat el seu nou llibre titulat El yugo de cristal, una novel·la de ciència-ficció i fantasia publicada amb el segell editorial Knowmadas.

La novel·la es dirigix tant al públic adolescent com també al lector adult, explica l’autora, ja que entre les seues pàgines es poden trobar reflexions sobre un futur distòpic que «corre el perill si es fes realitat més prompte que tard». Això es deu al fet que l’obra conjuga les preocupacions actuals de diverses generacions sobre les conseqüències del declivi del planeta, l’auge de polítics dèspotes que sostenen el consumisme i s’apropien dels recursos naturals fins a esgotar-los, la lluita de la dona per a defensar els seus drets i la normalització de la llibertat sexual sense etiquetes. 

Així, l’acció de la història es desenvolupa en un escenari bèl·lic i desèrtic que recorda al món de Mad Max i Dune, recreant l’aura de la màgia àrab de Les mil i una nits, expliquen des de l’Associació d’Escriptors Morvedre (ADEM) a la qual pertany l’Eva Vida.

La sinopsi de la novel·la avança a l’autor que l’obra es tracta de la narració de les peripècies de Brin, la filla del president de Samûn, que després d’ingressar en l’acadèmia militar per a fer front als salvatges que amenacen el seu país i el seu mode de vida descobrix la incòmoda veritat que s’oculta després de la pompa i les mentides del règim militarista que el seu propi pare presidix.

A partir d’eixe moment, la protagonista, es veu embolicada en una frenètica persecució a través d’un desert indòmit. En este context, Brin desafiarà al seu destí, clamarà justícia i s’unirà a la guerra… Encara que «la maldat sempre té l’última paraula i la venjança l’enfrontarà a l’home a qui estima. 

És una trama trepidant que promet atrapar al lector des de la primera pàgina i que promet «deixar-nos nits senceres sense dormir fins a concloure les seues pàgines», indiquen des d’ADEM.

¿Qué opinas?