Boom: la guerra dels colors, una perspectiva simplificada dels extremismes i conflictes

L’il·lustrador Ximo Abadia reflexa el fenomen de les notícies falses al seu llibre

Sara Carlos/Benidorm 30.05.2020 | 12:00

  • Títol: Boom: la guerra dels colors
  • Autor: Ximo Abadia
  • Edició: Montena
  • Data d’edición: març de 2020
  • Nombre de pàgines: 64
Portada de Boom
Portada del llibre. Ximo Abadia

La Història està plena de conflictes bèl·lics provocats per la dissidència d’idees entre els dirigents de diferents grups, perquè l’intent d’imposar creences a qui pensa diferent és un costum tan antic com les civilitzacions que han precedit a l’actual. I és que no importa el lloc ni el context en què això es produeix, perquè la base és sempre la mateixa i d’aquesta manera tan senzilla ho explica l’alacantí Ximo Abadia al seu llibre il·lustrat Boom: la guerra dels colors.

Abadia simplifica en aquesta obra la ideologia fins el més bàsic i absurd per fer arribar al lector a aquesta conclusió i les conseqüències que això comporta.

«Com més repetien la mentida, més sonava a veritat»

Ximo Abadia, Boom: la guerra dels colors

Boom: la guerra dels colors manifesta entre les seues pàgines el fenomen de les fake news i la histèria col·lectiva que en ocasions provoquen aquests rumors i que de vegades tenen una finalitat política.

Seguint en aquesta línia, la situació que descriu l’autor al seu llibre sobre les notícies falses fa recordar l’enfrontament entre Hearst i Pulitzer a les pàgines dels seus diaris.

«Un matí els seus camins es creuaren»

Ximo Abadia, Boom: la guerra dels colors

L’il·lustrador i dissenyador gràfic combina amb destresa les imatges i el text per transmetre el seu missatge al públic de manera concisa i clara. A més, utilitza tots dos recursos per fer avançar la trama de la història, ja que primer mostra a través de les il·lustracions el pas el temps i a la fi de l’escena explicita que aquesta «va durar anys».

És un llibre que el lector acaba abans d’adonar-se i el final, tot i que previsible, és el clímax idoni de la comparació que fa l’autor dels extremismes i els colors.


One Comment on “Boom: la guerra dels colors, una perspectiva simplificada dels extremismes i conflictes”

¿Qué opinas?