El festival València Negra ultima els preparatius per a començar la seua XII edició

El festival ha organitzat per a enguany l’OFF VLC Negra, que comença hui, 6 de maig, amb la Yincana criminal i La vigencia del cine negro clásico americano

Cartell. VLC Negra

Sara Carlos/ València 06.05.2024 | 10:30

La XII edició del festival València Negra s’inaugurarà este dijous, 9 de maig, a les 19:30 a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, que serà el començament de trobades literàries, activitats en l’Espai VLCN, clubs de lectura i cicle de cinema fins al 19 de maig en el Cap i Casal.

La programació compta amb autors valencians com Silvestre Vilaplana, Xavier Aliaga, Elia Barceló i Ramón Palomar, així com altres artistes nacionals i internacionals, on destaquen noms com Dennis Lehane, autor de Shutter Island i Mystic River, al qual el festival entregarà el Premio Francisco González Ledesma i que realitzarà una trobada en línia amb els espectadors el 10 de maig.

El festival ha organitzat per a enguany l’OFF VLC Negra, que comença hui, 6 de maig, amb la Yincana criminal y La vigencia del cine negro clásico americano i continuarà demà amb Hay una cabeza de caballo en mi cama i la masterclass Cómo escribir mejor, a càrrec de Santiago Álvarez, per finalitzar el dimecres amb No me toques los géneros, de la mà de Javier Alandes i Santiago Álvarez.

Entre les trobades literàries destaquen també Como nadie te lo cuenta, amb Claudia Piñeiro i Rosa Montero amb la moderació de Miguel Coll; Rock’N’Roll all nite, amb Mikel Santiago i Pedro Feijóo amb la moderació de Santiago Álvarez, i Jugar con la expectativa, amb Alicia G. Bartlett i Esther García Llovet amb Noelia Camacho de moderadora.

En Espai VLCN, que és una de les novetats d’esta edició, hi haurà activitats de diverses disciplines, com a Mamá, quiero ser mago o Murder Party – La herencia del Don. Així mateix, el festival ha organitzat 15 clubs de lectura amb autors com Mathew Blake, Carme Chaparro i Juan Carlos Galindo, així com un cicle de cinema que està format per pel·lícules com Que el cielo la juzgue i El cartero siempre llama dos veces.

¿Qué opinas?