“Sentim les llibreries” finalitza amb èxit la seua tercera edició

La cita literària ha comptat amb 2000 participants i més de 70 llibreries

Sara Carlos/ València 30.06.2022 | 10:40

Cartell de Sentim les llibreries. FULL

La iniciativa literària impulsada per la gestora cultural i escriptora Maria Bastarós que va començar aquell 13 de maig del 2020 en plena pandèmia ha arribat a la seua última fase: la recollida dels regals de l’amic invisible. Les responsables de Sentim les llibreries, Maria Bastarós i Xus Bernabeu, afirmen: “La intenció de la iniciativa és reforçar el comerç local, insuflar vida a les llibreries independents i subratllar el caràcter com a prescriptors de llibres dels qui estan rere l’aparador, un paper que les grans plataformes digitals mai podran substituir”.

Aquesta proposta literària s’ha consolidat amb la seua tercera edició, que ha aconseguit els 2 000 participants i l’adscripció de més de 70 llibreries, i ha seguit el procés tradicional, on primer s’havia d’emplenar un formulari, que després arribaria a una altra persona mitjançant un sorteig i ella havia de triar, aconsellada pel llibreter, el llibre que regalaria al seu “amic invisible”. Així, des de la segona setmana de juny cada participant pot acudir a la llibreria a recollir el llibre que li han escollit en base al seu formulari.

A més de l’equip de voluntaris format per Maria Bastarós, la llibretera Luci Romero, la poeta Paola Muñoz i la il·lustradora Sara Luz, ha rebut nous integrants en aquestes últimes edicions, com són la gestora cultural Xus Bernabeu, les il·lustradores Alba Casanova i Inma Carpena, el programador Alejandro Fernández i el community manager Manuel Mansergas.

¿Qué opinas?