Torna la Senda del Poeta

El termini d’inscripció s’obrirà pròximament i haurà de realitzar-se mitjançant el telèfon central de reserves: 961 607 642
Senda del Poeta 2024. IVAJ

Sara Carlos/ Alacant 20.01.2024 | 11:45

L’Institut Valencià de la Joventut ha organitzat un any més la Senda del Poeta, dedicada a la vida i obra de l’escriptor alacantí Miguel Hernández, que tindrà lloc a la província d’Alacant els dies 19, 20 i 21 d’abril.

La Senda del Poeta és una activitat de senderisme cultural gratuïta en la qual es recorren els llocs més importants d’este autor al llarg de tres dies i 68 quilòmetres.

Els participants, que també poden anar acompanyats de gossos-guia, realitzaran el 19 d’abril l’etapa d’Orihuela a Albatera. Les taules d’acreditacions s’obriran a les 8:30, a les 10:00 serà l’acte d’obertura i a les 11:00 s’iniciarà la marxa. La segona etapa, d’Albatera a Elx, s’iniciarà a les 9 del matí el 20 d’abril. L’última etapa, el 21 d’abril, serà d’Elx a Alacant, que també començarà a les 9:00. El punt de trobada d’esta última etapa serà a la porta de l’edifici Arenals de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, on es farà una foto de família i es partirà cap a Elx.

Les taules d’acreditació per als quals s’incorporen a la Senda del Poeta l’últim dia s’obriran a les 8:00 i estaran situades en eixe mateix edifici. L’última etapa finalitza en el cementeri d’Alacant a les 17:30, on es realitzarà l’acte final davant la tomba de Miguel Hernández.

Les pernoctacions seran en les instal·lacions designades per l’IVAJ. El divendres es realitzarà en el Poliesportiu d’Albatera i el dissabte en la Universitat Miguel Hernández d’Elx. El senderista haurà de portar el seu sac de dormir i estoreta o matalàs inflable, ja que hauran d’acomodar-se en el sòl, estos recursos seran transportats per l’organització als llocs de pernoctació.

El camí s’inicia a Orihuela, on va nàixer el poeta el 30 d’octubre de 1910. Contínua per Cox, lloc en el qual va viure la seua primera etapa familiar amb la seua dona Josefina Manresa, i s’arriba a la ciutat d’Elx, on van viure i van morir la seua esposa vídua i el seu fill i on es troba la seu de la Universitat que porta el seu nom. La senda acaba a Alacant, ciutat on va morir el poeta el 28 de març de 1942 i en el cementeri del qual es troba enterrat.

En les localitats on es descansa en cada etapa es duen a terme diversos actes culturals de poesia, teatre i música. Així mateix, la Senda compta amb persones monitores-guia que, al llarg de la marxa, estan a la disposició dels i les senderistes oferint-los la informació necessària, segons expliquen des de l’IVAJ. Així mateix, indiquen que l’organització disposarà, per a qui ho sol·licite, de vehicles per al trasllat de l’equipatge i motxilles des de les localitats d’eixida fins a les d’arribada, a fi de realitzar la senda amb total comoditat.

Juntament amb l’IVAJ, col·laboren en l’organització de la Senda del Poeta els Ajuntaments pels quals passa la Senda, la Diputació d’Alacant, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Càtedra Miguel Hernández de la UMH d’Elx, Fundació Cultural Miguel Hernández i l’Associació Amics de Miguel Hernández.

El termini d’inscripció s’obrirà pròximament i haurà de realitzar-se mitjançant el telèfon central de reserves: 961 607 642.

¿Qué opinas?