El Salón del Cómic de València 2024 acaba en gran

Entre els artistes valencians han signat els seus llibres autors com Sento Llobell, Vicente Montalbá, Amelia Navarro, Isabel Ferrando i Jorge Castro

Sara Carlos/ València 06.03.2024 | 21:35

Salón del Cómic de València 2024. Sara Carlos

El Salón del Cómic de València, que va tindre lloc aquest cap de setmana en la Fira de València, ha finalitzat enguany amb xifres que superen l’assistència registrada de l’edició anterior i ha complit un dels seus principals objectius: internacionalitzar el còmic valencià, expliquen des de l’organització.

Al llarg de les tres jornades que ha durat el Salón del Cómic, Fira València s’ha omplit d’artistes de primera línia i apassionats del còmic, del cosplay, de l’univers Manga i també dels superherois.

Les llargues cues per a la signatura d’exemplars ha sigut la tònica general de l’esdeveniment, entre els artistes valencians han signat els seus llibres autors com Sento Llobell, Vicente Montalbá, Amelia Navarro, Paco Roca, Isabel Ferrando i Jorge Castro.

Així mateix, el Salón del Cómic també ha comptat amb multitud de xarrades, tallers i activitats, entre les quals destaca el Doblatge de Còmics en directe, on Nakama Studio ha comentat en què consistix i ha parlat dels seus inicis entre altres aspectes i ha moderat Andrea Manfredini.

Nakama Studio i Andrea Manfredini. Sara Carlos

L’esdeveniment ha comptat per primera vegada amb el ‘Saló de drets’, on editorials internacionals convidades han mantingut reunions amb editorials valencianes i il·lustradors, amb la col·laboració de la Associació d’Editors del País Valencià (AEPV).

El còmic africà ha sigut el protagonista internacional d’esta edició amb els autors Joélle Epée, Daniel Nsue i Blanca Ngema. Així mateix, l’esdeveniment també ha comptat amb dues exposicions inèdites a Espanya, «Kubuni, narrativas gráficas de África» i «Milang (Històries)».

Com a colofó final a esta edició, el Salón del Cómic ha projectat la pel·lícula Robot Dreams, acabada de guardonar amb el Goya a la Millor Pel·lícula d’Animació, i que diumenge que ve pot alçar-se amb un Oscar i l’acte ha comptat amb la presència del seu director d’art, José Luis Agreda.

¿Qué opinas?