Jeroni Muñoz i Aina Garcia-Carbó guanyen els Premis Literaris Teodor Llorente 2020

Crònica de la cadència és un poemari basat en una reflexió filosòfica

Sara Carlos/València 29.04.2020 | 13:04

Aina Garcia-Carbó
La castellonenca Aina Garcia-Carbó, guanyadora de la categoria de poesia dels Premis Literaris Teodor Llorente 2020. Telepobla

La novel·la negra Ho faré igualment de Jeroni Muñoz i el poemari Crónica de la cadència d’Aina Garcia-Carbó guanyen els Premis Literaris Teodor Llorente 2020, la gala dels quals s’ha celebrat aquest dijous per videoconferència en un programa especial de Telepobla.

El premi de novel·la negra és de 3000 euros, a més de la publicació del llibre de Muñoz, que tracta sobre la corrupció política en què dos policies investiguen un assassinat, mentre que el guardó de poesia està dotat amb 2000 euros i Garcia- Carbó també veurà publicat el seu poemari, que consistix en una reflexió filosòfica que surgix de la lectura d’autors com Montaigne o Hume, entre altres.

Garcia-Carbó explica que va començar a escriure Crònica de la cadència quan va acabar El cor heretge, el qual, afirma l’autora, tenia molt de caràcter i parlava d’empoderament.  «En contraposició, Crònica de la cadència ja no et dóna un argumentari resolt tan dur i tan clar sino que es una reflexió constant», assegura l’escriptora.

En la gala, organitzada per l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona, van estar presents l’alcalde de La Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, la consellera de Cultura, Beatriu Palmero, l’editor Manolo Gil en representació de Vincle Editoral i els guanyadors.

El jurat que ha format la modalitat de novel·la negra ha sigut l’escriptor i periodista Sebastià Benassar, la catedràtica de Literatura nord-americana en la Universitat de València Carme Manuel i el guanyador de l’anterior edició, Josep Lluis Roig.

En la categoria de poesia, el jurat estava compost pel poeta Ramon Guillem, la poetissa, narradora i crítica literària Marta Pessarrodona i la guardonada en l’edició 2019, Imma López.

One Comment on “Jeroni Muñoz i Aina Garcia-Carbó guanyen els Premis Literaris Teodor Llorente 2020”

¿Qué opinas?