Espai Rambleta acull aquest dissabte els Premios de la Crítica Literaria Valenciana 2022

L’Asociación Valenciana de Escritores y Críticos Literarios ha signat un conveni de col·laboració de tres anys amb l´entitat patrocinadora

Sara Carlos / València 12.10.2022 | 10:30

Cartel del evento.
Cartel del evento. CLAVE

El lliurament dels XLI Premios de la Crítica Literaria Valenciana tindrà lloc aquest dissabte a les 11:30 a Espai Rambleta, entitat que patrocina aquests guardons organitzats per l’Asociación Valenciana de Escritores y Críticos Literarios (CLAVE), per obsequiar els guanyadors d’aquesta quarantena primera edició: José Iniesta, Lola Mascarell, Enrique Herreras, Paco Romeu i Manuel Molins.

En aquesta edició han participat totes les obres d’autors valencians o establerts permanentment a la Comunitat Valenciana que es van publicar amb dipòsit legal el 2021 a Poesia, Assaig i Crítica, Literatura Dramàtica i Narrativa.

El jurat de la modalitat de Poesia ha concedit per majoria el guardó al poemari Cantar la vida, de José Iniesta. on plasma la reflexió sobre l’escriptura, l’evocació de la infància i la visió paisatgística.

En la modalitat Assaig i Crítica, ha resultat guanyador Lo que la posverdad esconde, d’Enrique Herreras, un assaig on reflexiona des de la Filosofia i l’Ètica amb un estil didàctic per reivindicar el pensament crític com a instrument indispensable per evitar la normalització de la mentida i que aquesta no pose en perill la convivència i la democràcia.

Gulliver Captiu, de Paco Romeu, ha sigut l’obra vencedora a Literatura Dramàtica i també ha guanyat el Premi Rambleta. Els motius que van portar els membres del jurat a seleccionar-la van ser el registre lingüístic utilitzat, la posada en valor de la cultura valenciana, l’evolució social i urbanística de la ciutat, el ritme dramàtic i la integració de llenguatges audiovisuals.

A Narrativa, Nosotras ya no estaremos, de Lola Mascarell, ha sigut la novel·la guanyadora per la seua estructura tripartida, to evocatiu, joc alternant de persones narratives, intertextualitat i llenguatge senzill, però exigent.

El plenari de jurats va decidir atorgar un Premi Especial a la trajectòria de Manuel Molins, per la publicació de les obres completes per la Institució Alfons El Magnànim.

L’accés al lliurament de premis, que es van fallar el 21 de maig, és gratuït i lliure fins a completar l’aforament d’Espai Rambleta, entitat amb què CLAVE ha signat un conveni de col·laboració de tres anys.

¿Qué opinas?