La Plaça del Llibre ompli Gandia de literatura

La cita literària tindrà més de 40 activitats durant aquests quatre dies

Sara Carlos/ Gandia 19.05.2022 | 15:40

Actividad de la edición anterior

L’esdevenimentde la literatura en valencià, que aterra per segon any consecutiu a la Plaça Rei Jaume I de Gandia, tindrà lloc des d’avui fins aquest diumenge en una edició que gira al voltant de la tradició literària i les arrels identitàries. El director de la plaça del Llibre, Rafael Domínguez, ha manifestat com a exemple d’aquesta temàtica “les taules rodones dedicades a Fuster, la muixeranga i el lliurament dels premis literaris Ciutat de Gandia”.

Durant quatre dies s’oferiran més de 40 activitats i hi participaran 18 editorials. La regidora de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques, Liduvina Gil, ha explicat que la celebració de la Plaça del Llibre, que tindrà exposats al voltant de 1.500 llibres durant aquests dies, suposa la consolidació d’aquesta localitat com a punt de referència del mercat editorial i de la lectura en valencià.

Entre la programació destaca la presentació d’Històries de lluna vella, de Josep Colomer, així com Una carta d’Irene Verdú, entre d’altres, a més de clubs de lectura, tertúlies i activitats per als més menuts.

Ahir va tenir lloc la presentació d’aquest esdeveniment a la Biblioteca Central del municipi. La directora de la Fundació FULL, Teresa Val, ha afirmat: “La plaça del Llibre va sorgir amb una convicció molt forta de normalitzar el llibre en valencià i, a poc a poc, la vertebració literària es va convertir en la vertebració territorial”.

¿Qué opinas?