Ortifurama, un viatge per les vinyetes d’Ortifus

L’il·lustrador assegura que s’ha aconseguit explicar 40 anys d’història valenciana a l’exposició

Sara Carlos/ València 1.03.2022 | 10:43

Exposición de Ortifus
Vinyetes exposades en “Orifurama valencià”. Sara Carlos

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull l’exposició “Ortifurama valencià” del dibuixant Ortifus, Antonio Ortiz Fuster, que es podrà visitar fins al 24 d’abril. Aquesta mostra és un recorregut per la història valenciana dels darrers 40 anys.

L’exposició compta amb un gran mural cronològic, que fa 20 metres de llarg aproximadament, constituït per més de 600 imatges que mostren caricatures sobre fets i personatges del panorama valencià.

El vinyetista ha afirmat que els comissaris d’ “Ortifurama valencià”, Álvaro Pons i Daniel Tomás, han aconseguit relatar la història de València de les darreres quatre dècades utilitzant només un 1% de tota la seua producció, que són més de 40.000 dibuixos.

Pons ha manifestat sobre l’exposició d’Ortifus: “És un intent mínim de fer un resum de tota la seua obra, que és inabastable, i d’establir la relació Ortifus-realitat de València-Ortifus”.

L’exposició es pot visitar de dimarts a dissabte de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 i diumenges i festius de 10:00 a 14:00 a la Sala Acadèmia i Claustre del Centre Cultural La Nau amb entrada lliure i aforament limitat.

¿Qué opinas?