La Fira de l’Edició Independent acollirà més de 40 expositors

L’esdeveniment literari oferirà una graella tant d’editorials independents valencianes com d’altres de diversos llocs d’Espanya

Sara Carlos / València 07.09.2023 | 11:05

Cartell de l’edició 2023. FLI

La Fira de l’Edició Independent (FLI) celebrarà la seua tercera edició els dies 22, 23 i 24 de setembre a la plaça de la Reina, que acollirà durant el cap de setmana més de 40 expositors ja confirmats per l’entitat organitzadora, l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV). La presidenta d’aquesta associació ha explicat: «Per les seues característiques, la plaça de la Reina és el lloc idoni per a acomplir el nostre objectiu: acostar els llibres als lectors i lectores i mostrar tot allò que som i fem».

Una edició més, l’esdeveniment literari oferirà una graella tant d’editorials independents valencianes com d’altres de diversos llocs d’Espanya, com Madrid, Barcelona o Guipúscoa, llibreries amb un fons tematitzat d’editorials independents i autoedició il·lustrada de creadors en diferents suports com el fanzine, les làmines o l’artesania.

Amb aquestes premises, la FLI continua consolidant-se com unespai de caràcter inclusiude convivènciaentre editorials de qualsevol àmbit lingüístic i territorial i com un punt de cooperació entre llibreters i professionals de la il·lustració. La presidenta assegura que «la FLI és un una mostra de la bibliodiversitat del sector del llibre, on poder mostrar al públic el seu fons, eixe que per raons diverses no és massa conegut per als lectors i lectores».

La programació estarà per unadesena d’activitats diverses repartides en les tres jornades. Als matins es troben propostes dirigides al públic infantil i familiar, mentre que les vesprades estan reservades a lespresentacions de llibres i altres activitats com unmicro obert poètic.

D’altra banda, la Fira de l’Edició Independent compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València a través de València Activa, lAssociació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i el Centro Español de Derechos Reprogràficos (CEDRO).

A la fira també oferirà al públic assistent un llistat de 39 signatures d’escriptores i escriptors entre els quals es trobaran noms com el de Laura Torné, amb La maternidad real en versos y chorradas (Litera Libros), David Trashumante, amb Errequerre (La Consentida), oLuci Romero, amb el seu últim treball El arte de contar la naturaleza (Barlin Libros).

¿Qué opinas?