L’exposició ‘Del Tebeo al Cómic’ es podrà visitar fins este dimecres

L’exposició compta també amb el documental Héroes del Tebeo Valenciano
Cartell de l’exposició. ASOV

Sara Carlos/ Xàtiva 10.06.2024 | 10:30

El públic podrà visitar l’exposició ‘Del Tebeo al Còmic’ dedicada a donar a conéixer al públic el desenvolupament al llarg del temps de la historieta, que es troba a la Casa de la Cultura de Xàtiva fins a este dimecres, 12 de juny.

El comissari de l’exposició, i que ha proporcionat la gran majoria d’originals, Quico Díaz, ha explicat: «L’exposició va ser un èxit, crec que a la gent li està agradant i intentem un poc portar el món del còmic sobretot els originals i els autors a la resta de gent».

L’exposició està formada per huit seccions: Los antecedentes. Siglo XVIII – comienzos del siglo XX, amb originals d’Emil Reinicke, José Estruch i auques; Las primeras publicaciones de cómic. 1900-1936, amb originals de Manuel Urda, Luis Dubón, etcètera; Carceller, un capítulo aparte. 1914-1939, amb originals d’Enrique Pertegás, Méndez Álvarez i revistes originals de La Traca y de la Editorial Carceller; La edad dorada del cómic en España. 1940-1965, amb originals de María del Pilar Mi i  Rojas de la Cámara, entre altres; El éxodo del colectivo de dibujantes. Las agencias. 1965-1975, amb originals de Luis Bermejo, Eustaquio Segrelles, etcètera; El boom del cómic adulto y de las revistas de cómic. 1976-1990, amb originals de Manuel Vázquez i Enrique Ventura, entre altres; Nuevos formatos. 1990-2000, amb originals de José Fonollosa, Jesús Huguet, etcètera, i El siglo XXI. 2000-2024, amb originals de Paco Roca, Mireia Pérez i Laura Pérez, entre altres.

L’exposició, que compta també amb el documental Héroes del Tebeo Valenciano i podrà visitar-se fins al 12 de juny, està comissariada per Quico Díaz, el cartell està dissenyat per José Fonollosa i el catàleg i la decoració l’ha duta a terme Guillem Alborch.

¿Qué opinas?