Javier García torna amb una novel·la ambientada a Onda

L’obra consta de set contes vinculats als pecats capitals

Sara Carlos / Onda 19.05.2023 | 11:15

Rostros dibujados por la ilustradora.
Rostros dibujados por la ilustradora Mayeska. Javier García

L’escriptor castellonenc Javier García Martínez ha escrit El desenterrador, una història protagonitzada per Bernardo, Enrique i Josete que es desenvolupa a Onda, municipi on l’autor va passar la seua infància i joventut i on va començar a cultivar la seua creativitat.

Portada
Portada de la novela. Javier García

La novel·la, publicada amb l’editorial també castellonenca Unaria Edicions, uneix en les seues pàgines la història més recent d’Onda, costums, cultura i ubicacions i consta de set contes relacionats amb els pecats capitals, que García ha plasmat en set difunts, els rostres dels quals han sigut retratats per la il·lustradora Mayeska.

Aquesta obra, carregada d’humor, ironia i misteri, està dirigida no sols als joves, sinó també als adults. La seua sinopsi explica que per a Bernardo, Enrique i Josete l’estiu de 1990 els sembla molt avorrit, està a punt d’acabar-se i no han fet res emocionant. Just uns dies abans de tornar al col·legi, s’assabenten que, en la part més antiga del cementeri d’Onda, descansa el que en la seua època va ser un important militar de l’exèrcit espanyol.

Sense pensar-ho massa i per a donar-li un poc més d’emoció, decideixen colar-se per la nit en el cementeri i visitar el vell panteó. «Tot va bé fins que el soroll d’un manoll de claus trenca el silenci del lloc», sentència la sinopsi.

¿Qué opinas?