Les biblioteques de la Comunitat Valenciana reprenen la seua activitat

Les sales infantils i les col·leccions de lliure accés romanen tancades

Sara Carlos/València 18.05.2020 | 12:41

biblioteques
Les biblioteques valencianes tornen a prestar part dels seus serveis. Canva

El territori valencià inicia aquest dilluns la fase 1, que permet la reobertura de les biblioteques per a préstecs i devolucions de llibres, així com la lectura d’obres que no es poden dur a domicili, segons l’ordre ministerial publicada en el Boletín Oficial del Estado el passat dissabte.

La Biblioteca de Benifaió recupera la seua activitat seguint les directrius del Govern i ha publicat en les xarxes socials de l’Ajuntament les mesures de seguretat que portarà a terme, entre les quals es troba una entrada i exida diferenciades per als usuaris i només oferirà el servei de préstecs i devolució de volums.

Així mateix, la Biblioteca d’Onda també tornarà a prestar els seus serveis, però ho farà a partir d’aquest dimarts. A més, ha publicat les seues normes on indica els passos a seguir per agafar i tornar un llibre.

El BOE també permet les consultes en sala, les quals es duran a terme amb un màxim del terç de l’aforament autoritzat i quan una persona acabe la seua lectura i abandone el recinte, aquest «haurà de ser netejat i desinfectat», tot i que aquesta decisió depèn de cada biblioteca.

Així mateix, les sales infantils i les col·leccions de lliure accés no s’obriran a el públic i està permès el préstec interbibliotecari entre centres situats a les unitats territorials que es troben a la fase 1.


¿Qué opinas?