La fase 2 flexibilitza l’oferta de serveis de les biblioteques de la Comunitat Valenciana

Les consultes en sala estan permeses amb un terç màxim d’aforament

Sara Carlos/Comunitat Valenciana 1.06.2020 | 12:49

Biblioteca
Quan l’usuari abandone el seu lloc de lectura, aquest haurà de ser desinfectat. Canva

La Comunitat Valenciana ha començat aquest dilluns la fase 2, que permet a les biblioteques ampliar els seus serveis, com la consulta en sala i l’ús d’ordinadors i mitjans informàtics, així com el préstec interbibliotecari, entre d’altres, seguint les mesures indicades per protegir els usuaris.

La consulta en sala només podrà omplir-se un terç de l’aforament autoritzat, segons s’ha publicat al Boletín Oficial del Estado (BOE), i després que l’usuari finalitze la seua consulta i «s’abandone un lloc de lectura, aquest haurà de ser netejat i desinfectat».

El protocol d’higiene comentat es portarà a terme també després de l’ús d’ordinadors, mitjans informàtics, catàlegs d’accés públic en línia, de fitxes de la biblioteca o publicacions electròniques, tal com indiquen les normes establertes al document.

El préstec interbibliotecari podrà realitzar-se entre biblioteques que estiguen situades en les mateixes unitats territorials, però els llibres que es presten per aquest servei hauran d’estar en quarantena.

No obstant això, les sales infantils i col·leccions de lliure accés continuaran tancades al públic, mentre que els serveis de préstec i devolució de volums continuen en actiu.


¿Qué opinas?