Benitúzem, un festival de literatura històrica

Esta trobada compta amb autors valencians, com Javier Alandes i Juanjo Braulio

Sara Carlos/ Benetússer 31.01.2024 | 17:30

III Encuentro de literatura histórica. Ayuntamiento de Benetússer

Benetússer celebra la seua tercera edició del festival Benitúzem, dedicat a la literatura històrica, des de demà, 1 de febrer, fins a este dissabte. Al llarg d’estos tres dies es reuniran 16 autors i autores de narrativa, assaig divulgatiu i novel·la gràfica.

Este festival compta amb autors i autores valencians, com Javier Alandes i Juanjo Braulio, que presentaran este dijous a les 19:00 les seues obres  La última mirada de Goya i En el nombre del poder respectivament. Així mateix, el divendres a les 18:30 serà el torn de l’autora de còmics i il·lustradora local Cristina Durán, que va ser Premi Nacional del Còmic 2019, i de l’escriptora Esther López Barceló, que donaran una xarrada en el Xalet de la Xapa.

Benitúzem compta amb una variada programació per a estos tres dies que es clausurarà amb una trobada amb la presentació de la novel·la gràfica El abismo del olvido del historietista valencià Paco Roca, al qual se li farà lliurament el ‘Premi Trajectòria’ per la seua emotiva manera de traslladar a imatge esdeveniments històrics de la història recent, expliquen des de l’organització. En esta clausura li acompanyarà el guionista de Benetússer i Premi Nacional del Còmic 2019, Miguel Ángel Giner.

L’objectiu d’este festival, que està organitzat per la llibreria local Somnis de Paper en col·laboració amb l’Ajuntament de Benetússer, és fer gaudir al públic lector i fomentar el coneixement sobre diverses èpoques passades.

¿Qué opinas?