Harmonia.con, un lloc idílic per a viure

El lèxic és variat i compta amb moltes figures retòriques

Sara Carlos / València 14.06.2021 | 15:14

Portada del libro.
Portada del llibre.
Sara Carlos

Harmonía.con és un món de personatges peculiars amb noms ressonants, on la utopia és una forma de vida. Així desenvolupa la segona entrega de Pinceladas de Harmonía l’escriptor José Luis Fernández Juan: Pinceladas de Harmonía.con.

El llibre està distribuït en capítols on cada un d’ells se centra en un o diversos personatges. Es tracta d’una novel·la coral, ja que cada relat compta amb els seus propis protagonistes, encara que en ocasions alguns personatges que ja han estat presentats apareixen en les històries dels altres. Això es deu al fet que l’autor configura aquesta obra en forma de descripció d’un univers ideal a través dels seus habitants, on tots aconsegueixen els seus somnis, on el temps no existeix i la creativitat és infinita.

«Els harmonienses són éssers sensibles, esperançats pel desenvolupament personal, experts en la justa admiració i absolutament magnetitzats per la cultura»

Pinceladas de Harmonía.con de José Luis Fernández Juan

L’escriptor tracta diverses temàtiques, com el cinema, l’arquitectura, la medicina, la cuina i una infinitat de destreses per les quals els personatges tenen vocació. Alguns decideixen emprendre el seu propi ocupació, mentre altres opten per heretar el negoci familiar, però tots ells desprenen creativitat en els seus respectius treballs.

El vocabulari és ric i complex, ja que utilitza una varietat abundant de lèxic, encara que en algunes ocasions és massa tècnic. Fernández fa ús constant de les figures literàries, que uneixen des de jocs de paraules fins metàfores i comparacions, entre d’altres.

«Totalitzarse en Harmonía és abandonar-se al seu magnetisme i deixar-te portar per les seues grevilees de territoris interiors, pels gingebres dels ruscos, per les foies d’actualitat i per les dàlies d’altres noms»

Pinceladas de Harmonía.con de José Luis Fernández Juan

Pinceladas de Harmonía.con mostra un món ideal, ple d’alegria i de personatges que s’esforcen per aconseguir els seus somnis.


¿Qué opinas?